KOTISIVU       YHDISTYS       TAITEILIJAT        TIEDOTE      LIITY MUKAAN       KUVIA       LINKIT       INFO

Yhdistys

Akaan Kuvataiteilijat

Ajassa taaksepäin...

Akaan Kuvataiteilijat r.y. perustettiin 25.4.1981 Toijalan Kuvataiteilijoiden nimellä.  Taiteilijana Allan Riutta - nimellä tunnettu Eino Alanko kutsui yksitoista ihmistä perustavaan kokoukseen, ja hän toimi yhdistyksen puheenjohtajana. Ensimmäisen toimintavuoden tärkein ponnistus oli kriteerinäyttelyn järjestäminen, joka olikin pöytäkirjojen mukaan menestys. Ensimmäisessä vuosijuhlassa 24.4.1982 Tapettimuseon tiloissa järjestettiin tempaus: juhlijat maalasivat yhteisvoimin taulun, joka huutokaupattiin saman tien. Myyntihinta nousi 350 markkaan ja teos sijoitettiin TKT:n uimahallin seinälle.  Lieneekö taulu edelleen siellä?  Lue lisää Juhla-kirjasta

Yhdistyksen toiminnasta

Vuosittain yhdistyksellä on ollut tapana pitää kaksi näyttelyä, joista toinen on ollut avoin myös muille kuin yhdistyksen jäsenille.  Kesäisin jäsenet ovat kokoontuneet taideleireille tai  - kursseille. Joka kesä on pyritty myös yhdessä tekemään taidematka jäsenistöä kiinnostavaan kohteeseen. Keväisin yhdistys on jakanut kirjastipendin yhdelle tai useammalla visuaalisesti lahjakkaalle akaalaiselle yläasteen päättävälle nuorelle.   Yhdistyksen jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti mm. Ympäristötaidenäyttely Näkymään ja pitäneet omia näyttelyitään. Akaan kuvataiteilijat r.y. kuuluu yhdistysjäsenenä Taide-Akaa r.y:een. Yksittäiset jäsenet ovat myös vuosien varrella olleet mukana Pirkanmaan Taidesuunnistus tapahtumassa.  

30-vuotis Juhlakirja

Yhdistys julkaisi juhlakirjan, joka esittelee paikallisia taiteilijoita ja heidän töitään sekä kertoo yhdistyksen historiasta. Akaan Kuvataiteilijoiden 30-vuotis Juhlakirjaa voi ostaa Akaan Seudun toimistosta tai tilata täältä.

Akaan Kuvataiteilijat tänään

Akaan Kuvataiteilijoihin kuuluu noin 40 jäsentä.

Hallitukseen 2016 kuuluvat:

Puheenjohtaja: Kristiina Maijala

Sihteeri: Hilkka Salo 

Muut jäsenet: Anneli Vainonen, Teijo Kokko, Hilkka Salo, Pirkko Vakkila, Mari Pirkkanen, Tuula Vuokola sekä varajäsenet Tuula Grandell ja Titi Linna

Hallitus 2016 (vas. ylh.) Hilkka salo, Tuula Vuokola ja Teijo Kokko (vas. alh.) Pirkko Vakkila, Kristiina Maijala, Anneli Vainonen. Hallitukseen kuuluvat myös Titi Linna, Mari Pirkkanen ja Tuula Grandell.

KOTISIVU       YHDISTYS       TAITEILIJAT       TIEDOTE      LIITY MUKAAN      KUVIA       LINKIT       INFO

2012-2016 Akaan Kuvataiteilijat,  Design by Hitsound Webdesing