KOTISIVU       YHDISTYS       TAITEILIJAT        TIEDOTE      LIITY MUKAAN      LINKIT       INFO

Yhdistys

Historiaa

Akaan Kuvataiteilijat ry. perustettiin 25.4.1981 Toijalan Kuvataiteilijoiden nimellä. Taiteilijana Allan Riutta - nimellä tunnettu Eino Alanko kutsui yksitoista ihmistä perustavaan kokoukseen, ja hän toimi yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana.

Toimintaa

Yhdistys on yleensä pitänyt vuosittain kaksi näyttelyä, joista toinen on ollut avoin myös muille kuin yhdistyksen jäsenille. Kesäkautena yhdistys järjestää taidekurssin ja -matkan jäsenistöä kiinnostavaan kohteeseen. Keväisin yhdistys jakaa kolme kirjastipendiä visuaalisesti lahjakkaille akaalaisille yläkoulun ja lukion päättävälle nuorelle. Kuvaamataidon opettajat ehdottavat kouluissa stipendien saajat. Akaan kuvataiteilijat ry. kuuluu yhdistysjäsenenä Taide-Akaa r.y:een. Yksittäiset jäsenet ovat myös vuosien varrella olleet mukana Pirkanmaan Taidesuunnistuksessa.  

Juhlakirja

Yhdistys on julkaissut 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kirjan, joka esittelee paikallisia taiteilijoita ja heidän töitään sekä kertoo yhdistyksen historiasta.

Akaan Kuvataiteilijat tänään

Akaan Kuvataiteilijoihin kuuluu reilu 30 jäsentä.

Hallitukseen 2018 kuuluvat:

Puheenjohtaja: Kristiina Maijala

Sihteeri: Carita Ahlgren

Muut jäsenet: Anneli Vainonen, Hilkka Salo, Pirkko Vakkila, Mari Pirkkanen, Ari Sarkanen ja Leena Hernesniemi

Hallitus 2016 (vas. ylh.) Hilkka salo, Tuula Vuokola ja Teijo Kokko (vas. alh.) Pirkko Vakkila, Kristiina Maijala, Anneli Vainonen. Hallitukseen kuuluvat myös Titi Linna, Mari Pirkkanen ja Tuula Grandell.

KOTISIVU       YHDISTYS       TAITEILIJAT       TIEDOTE      LIITY MUKAAN      LINKIT       INFO

2012-2016 Akaan Kuvataiteilijat,  Design by Hitsound Webdesing